Logga in

Undercentralen kostade ett antal svordomar och gråa hår

Publicerad
14 sep 2023, 09:04

När han kom in i undercentralen frågade han sig själv hur han skulle fixa isoleringen. Svaret blev med ett par veckors slit, några svordomar och ett antal nya gråa hår.

Magnus Larsson, isoleringsmontör på Sticab i Norrköping, vad är det för jobb vi ser på bilderna? 

– Det är en undercentral med bergvärmepumpar i Finspångs kommun som jag gjorde i våras.

Mer rörskryt:
”Den isoleringen sticker ut estetiskt”

Fler minnesvärda jobb:
”Det var inte planen att rören skulle dras så där snyggt”

Rörmokaren hade gjort en hel del rördragningar, hur var det för dig att komma in som isolerare sedan?

– Rörisen sa att han hade haft det lite svårt att lösa dragningen eftersom det var lutning på taket så han hade inte gott om utrymme för sin rördragning. Men han gjorde ett bra jobb ändå. När jag såg rummet första gången tänkte jag att det här blir ju intressant… 

Vad var utmaningen för dig?

–  Det blev lite rörigt då rören gick till fyra olika kulvertar på ena sidan. Men med ett antal svordomar och gråa hår så fick jag ändå till det till slut, påsticken blev ganska bra. 

Hur lång tid tog det här uppdraget?

– Det tog ett par veckor med all märkning av rör och ventilbrickor. På ett ställe i rummet tog det nästan två timmar att isolera en meter på kallvattnet. Det var stört omöjligt att komma åt det. 

Läs också:
Borrhålen som får vuxna rörmokare att gråta

Är det mest jobbigt eller kul att ställas inför komplicerade jobb av den här typen?

– Ibland blir man lite frågande varför man inte var bättre i skolan, om du förstår…men det är roligt att man får klura lite och ändå få till det. Det är också kul att se andras jobb som är bra utförda på till exempel Isolerare utan gränser. Det är många som kan trolla så att det ser bra ut. Strecken på en ritning som ser lätta ut på ett papper är inte alltid så lätta att få till i verkligheten.

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.