Logga in

”Det var inte planen att rören skulle dras så där snyggt”

Publicerad
18 apr 2022, 06:00
| Uppdaterad
13 apr 2022

Hallå där Sammy Sellin, VVS-montör i Västerås, som lät sin konstnärliga sida blomma ut trots att det skedde i en otacksam miljö.

Var har du gjort det här jobbet?

– Det är på en högstadieskola. Det var väl inte riktigt planen att det skulle dras sådär snyggt eftersom installationen sitter i ett förråd i en slöjdsal. Jag lade ned lite extra energi på att dra rören helbockade och valde koppar som är snyggare än plaströr.

Läs också:
”Satan i gatan vilken svetsfog!”

Läs också:
”Det var väldigt smäckert, vi fick fria händer”

Vad fick dig att lägga den extra energin?

– Jag vet inte, man kanske är lite konstnär. Det blev väldigt bra men det är ju synd att sitter i ett förråd, det är lite trist. 

Men dina gelikar i Rörskryt fick i alla fall se och gilla jobbet.

– Ja det verkar som att folk uppskattade det i gruppen i alla fall. Och det är alltid viktigt att det blir snyggt oavsett var det sitter för det kommer alltid någon i efterhand som ska göra någon form av service.

Vad tycker om att bocka rör?

– Det är det roligaste som finns nästan. 

Varför då?

– Det bevisar att man är duktig på sitt jobb och det är inte jättelätt att bli riktigt bra på det.

Hur blev du bra?

– Jag hade turen att gå som lärling med en som var jätteduktig på det så jag lärde mig det av honom.

Läs också:
”Gamla hus är svårjobbade men roligare – man får använda huvudet mer”

Vad krävs för att bli skicklig?

– Bara man kan mäta så kan man lära sig att bocka. Det tar en jäkla tid att bli riktigt duktig och det kräver lite känsla. Men jag tycker absolut att man ska prova och lära sig, det blir alltid snyggast att bocka. Inom entreprenad är det inte så mycket bockande längre, där kör man ihop grejerna med vinklar för att det ska gå snabbt.

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums nystartade Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.