Logga in

”Man vill ha koll, veta om det är en elektriker som städar”

Publicerad
16 maj 2023, 14:56

Snickaren, målaren, elektrikern och rörmokaren – alla kollar i sin mobil i stället för att tala med varandra. Det ger också sämre jobb, menar Natalia Strandberg i VVS-podden.

I VVS-podden talar vi om de som inte längre talar med varandra. Poddens sidekick Natalia Strand, till vardags ledande montör på Nytorps rör, stör sig på att folk numera mest kollar i sina mobiler på rasterna.

– Det är spel, Facebook, Instagram, Tik tok med mera. Jag försöker ta initiativ och diskutera, ibland får jag med någon men det går trögt, säger hon.

Läs också om ett tidigare poddavsnitt:
”I 99 procent av fallen stämmer inte verkligheten med ritningen”

Det kan betyda tråkigare raster för den som likt Natalia Strandberg vill prata, men det kan också betyda sämre byggen. Mycket samordning kan annars ske naturligt i samtal och av att man lärt känna varandra.

– Man försöker samordna arbetet, prata om vilka som jobbar i olika utrymmen och när nästa yrkesgrupp kan komma in. Jag ser ju personer som jag vill ha i mitt arbetsgäng, man vill ha koll, veta om det är en elektriker som städar och gör snyggt efter sig om målaren plockar undan, säger Natalia Strandberg.

Hör hela avsnittet här: