Logga in

15 år efter EM-guldet: Hur gick det sen, isoleringsmästaren Jimmie Waardahl?

Publicerad
10 feb 2023, 09:43

Europamästare i isolering som 22-åring. Men vad har hänt sedan dess? ”Det har runnit mycket vatten under broarna”.

Utmanande jobb i schakten
”Man får försöka vara en gummiman”

Läs också:
Rörmokaren blev isolerare: ”Det är min själ inte så lätt”

Jimmie Waardahl har starka minnen från den är septemberfredagen då han vann yrkes-EM i Köpenhamn.

– Det var häftigt att tävla vid Ströget med mycket folk som kom förbi och kollade. Jag minns att jag var väldigt nöjd med min prestation. Det var något helt annat än att vinna SM då vi var tre stycken som kvalat in, där en dessutom var sjuk då SM avgjordes.

I EM deltog 22 montörer och Jimmie övade hårt inför tävlingen, på kvällar och helger.

– Jag tror att vinsten var en stor dörröppnare karriärmässigt, jag antar att det visade på att jag är ambitiös och går in helhjärtat i det som jag tar mig för, och det har runnit mycket vatten under broarna sen dess, säger han.

Nu håller han just på att avsluta jobbet som regionchef på Bilfinger Engineering & Maintenance för att bli affärsområdeschef på Kaefer. Under sina 18 år på Bilfinger har han gått från lärling till montör, arbetsledare, projektledare, avdelningschef och regionchef.

–  Det har varit en fantastisk skola där jag har fått växa och utvecklas. Jag har också insett vilken fantastisk skola det har varit att få jobba med farsan när det gäller ledarskap och affärer.

Jimmie Waardahls pappa, Stefan Skoglund, som gick bort för ett par år sedan, stod vid hans sida i Köpenhamn och det var han som “lurade in honom” i yrket.

– Jag började jobba extra hos honom på Bilfingers kontor i Umeå och sedan blev jag kvar. Nu har jag lurat in min lillebror Adam också, som jobbar som montör.

Jobb i kyrkan
Ett oväntat uppdrag bland asbest, kulturminnen och trilskande rör

Saknar du att vara ute och jobba?

– Absolut. Det är något helt annat att vara ute och jobba fysiskt. Man mår bra av att röra på sig och det blir mer tydligt och mätbart vad man har gjort under en dag. Isoleringsmontör är ett jättebra jobb med stor frihet, ansvar och bra karriärmöjligheter – inte minst nu i energibesparingstider.

Bakgrund

I september 2008 kammade den då 22-årige isoleringsmontören Jimmie Waardahl från Umeå hem EM-guld i isolering i Köpenhamn. Segern ledde till “ett öronbedövande jubel” skrev VVS-Forum då, som var på plats för att följa tävlingen.