Logga in

Värsta julklappen: ”Jag vet inte hur många fula kepsar jag har fått”

Publicerad
6 dec 2022, 09:19

Ska du köpa julklappar till dina anställda? Då ska du läsa det här. Vi frågade elektriker och VVS:are vad de inte vill få i julklapp av chefen.

Snälla kunder
”Det betyder mycket när man jobbar”

Läs också
God Jul önskar Rörmokarläraren med favoritverktyget

Anders Kvist

Anders Kvist, elektriker, Eltech Köping:

– Oj, jag kommer knappt ihåg vad jag har fått men julkorgar med ost och grejor klarar jag mig utan. Det har jag fått för många av under årens lopp, från kunder bland annat. Förra året fick vi underställ av arbetsgivaren, det var en bra grej.

Daniel Högefjord

Daniel Högefjord, elektriker, arbetsledare och delägare, Arvika Elinstallationer:

– Reklamgrejer som t-shirtar är inte så kul att få, annars har jag själv mest fått bra grejor. Numera delar jag själv ut julklappar till våra anställda.  I år blir det en praktisk grej som man kan ha nytta av både i jobbet och på fritiden, som jag hoppas kommer att uppskattas.

Fredrik Forsling

Fredrik Forsling, VVS-montör och egen företagare, Hudiksvalls VVS:

– Det värsta jag vet är när arbetsgivare köper in billiga, fula kepsar och tröjor i skitkvalitet som ingen vill ha. Jag vet inte hur många fula kepsar jag har fått.
Nu är jag egenföretagare och har inga anställda så jag köper nåt till mig själv för 449 kronor. Det blir nog någon fiskegrej. Eller presentkort, det är bra för då kan man välja själv.

Sandra Stjernström

Sandra Stjernström, säljare och arbetsledare Aderbys rör, Kungsbacka:

– Hmm … det måste väl vara något jag fick innan jag började i VVS-branschen, som när jag jobbade på en hamburgerrestaurang och fick en chokladkaka. Nu brukar vi få presentkort som man kan välja bland massor av saker med,  som ljuslyktor, biobiljetter och strumpor. Det är väldigt bra.