Logga in

”Jag har sett grossistens roll ifrågasatt under många år”

Publicerad
29 nov 2022, 06:02

Grossistens roll – hur ser den ut i framtiden i konkurrens av direktimport och näthandel? Vi frågade Hans Nyblom.

Hans Nyblom är expert på affärsutveckling på Installatörsföretagen och gäst i VVS-poddens avsnitt om grossister och grossistens roll nu och i framtiden. Han har själv jobbat i olika led, hos leverantör, grossist och installatör. Han vill först poängtera vad grossisten faktiskt är: VVS-firmornas Ica-butik för blandade småköp. Det är inte så att de flesta köper pallvis med saker. Samtidigt behöver de stödet från grossisten.

– En tredjedel av våra 3 600 medlemsföretag är riktigt små. Vem ska de rådfråga? Det är naturligt att prata med sin säljare hos grossisten om man behöver råd. Grossisten blir en kunskapsnod, en mötesplats  som är ohotad inom överskådlig framtid, säger Hans Nyblom.

Läs om varför Natalia Strandberg hänger hos grossisten:
”Hos grossisten fick jag kunskaper jag inte var i närheten av i skolan”

Vid stora projekt eller när de stora byggarna är i farten förekommer mycket direktimport av material, det går att näthandla men hans Nyblom säger ändå:

– Jag har sett grossisten roll ifrågasatt under många år men grundkonceptet, att finnas där när det finns behov av material, den rollen tror jag de kommer fortsätta ha.

Hör hela samtalet i VVS-podden: