Logga in

”Vi håller löftet om installation inom tio dagar”

Publicerad
24 okt 2022, 05:40
| Uppdaterad
21 okt 2022

Installation av en luft/luftvärmepump inom tio dagar. Det utlovar värmepumpsföretaget JS Energi som finns på sju orter i södra Sverige. Vi frågade hur det är möjligt.

Efterfrågan på värmepumpar är rekordstor i energikrisens Sverige. Samtidigt har tillgången varit knapp, kunder får vänta i upp till ett halvår innan de får sin värmepump.

Nu tar företaget ny fart när efterfrågan når extrema nivåer
”Vi kan leverera värmepumpar inom några veckor”

Värmepumpens utedel var var så stor att den klassades som ett plank – med krav på bygglov
Krav på bygglov för värmepump avgjordes i rätten

”Du vill inte vänta, vi vet! Installation inom tio dagar. 100 procent egna tekniker.” Så försöker JS Energi, som säljer och installerar värmepumpar, locka kunder som tröttnat på de långa leveranstiderna.

Nyligen gick en annan aktör ut på marknaden, tyska värmepumpstillverkaren Vaillant, som utlovade leverans av värmepumpar ”inom några veckor”.

Men svenska Jan Stoltz Energi Service AB (som initialerna JS står för) slår alltså sin tyska konkurrent med flera dagar, när det gäller leverans- och installationstid. Klarar de den snäva tidsramen?

– Vi håller löftet om installation inom tio dagar. De pumpar som finns på hemsidan har vi i lager. De har vi tillgängliga för installation med egna tekniker. Vi har fått en riktigt bra start. Vi började i begränsad form under sommaren för att förstå marknaden och nu har vi verkligen fått ett riktigt bra gensvar från våra kunder, säger Peter Borgman, vd på JS Energi.

 Just nu håller företaget på med nyrekryteringar.

– Det gäller både juniora installatörer som vi kan utbilda samtidigt som vi behöver fler erfarna installatörer av luft/luftvärmepumpar, säger han och tillägger att tidigare låg fokus på att sälja reservdelar. Men under våren upptäckte vi att efterfrågan på luft/luftvärmepumpar och även utbyte av frånluftsvärmepumpar ökade.

Det var kunderna som fick värmepumpsföretaget att ändra inriktning.

Nu går det att köpa värmepumpar genom möbeljätten
Ikea börjar sälja värmepumpar

–Många kunder frågade hur det kom sig att vi som funnits så länge inom e-handel inte sålde värmepumpar online också. Det fick oss att tänka efter. Kunderna är i dag så vana vid att köpa värmepumpar att det var dags för oss också att ge oss in i e-handelsracet. Men till skillnad från de andra aktörerna så ger vi oss inte in i ett priskrig, utan vårt fokus ligger på kvalitet och att vi installerar med egen personal.