Logga in

”Jag blev ganska chockad över alla förfrågningar”

Publicerad
8 aug 2022, 08:53

Jourrörmokaren och egenföretagaren David Bergquist lät göra om företagets hemsida och plötsligt ville telefonen inte sluta ringa.

David Bergquist, jourrörmokare och delägare i Rörbussen Akutservice om hur man får fart på firmans hemsida:

Mer om hur VVS:are syns online:
”Det finns ett enormt intresse för att titta på det här”

Rörmokare i sociala medier:
Tiktok-filmen och firmabilen som cheferna inte tålde

När vi startade Rörbussen hade jag inte så stor kunskap om det här med Google och hur det funkade. Jag tänkte att slänga ihop en hemsida är väl inte så svårt, jag är ju teknisk. Jag satt nätter ut och nätter in utan att det blev bra. Vi hade en fruktansvärd tur att vi hittade rätt person som gjorde om vår hemsida och sköter all vår annonsering. Han har optimerat sidan för telefonen respektive läsplattor och datorer.

Går du in på sidan med telefonen så får du inte upp rörliga bilder lika mycket som på datorn för ringer du jouren vill du oftast bara ha upp numret lätt, det är i stort sett en knapp du kan trycka på så kommer du till mig direkt för om vattnet står och sprutar vill du ha ett snabbt svar. 

Kalle som gjorde om vår hemsida skapade en ny från grunden efter två år för att Google ändrar sina regler om hur man ska göra för att ens sida ska synas så mycket som möjligt. Från att vi hade en seo-score mot Google på 36 av 100 så har vi nu 97 genom att han optimerat hemsidan. Har du en låg seo-score så kommer Google inte att favorisera dig, kanske till exempel för att din sida tar två sekunder längre att ladda än andra. Det gillar inte Google och då lägger de din sida lägre i sökningar. 

Det är bara att köra:
Fem tips för att komma igång med sociala medier

Jag blev ganska chockad över alla förfrågningar som började komma från hemsidan efter att den gjorts om. Det rasade in jobb plötsligt och jag hann inte ens svara på allt. Jag hade inte räknat med att det skulle bli en så markant skillnad. Allt tack vare att Google lägger oss högt i sökningar eftersom vi följer deras regler och önskemål, som ändras hela tiden. Jag förstår inte ett skit av det där, det är därför jag har Kalle, han har fria händer.