Logga in

”Det var väldigt smäckert, vi fick fria händer”

Publicerad
7 apr 2022, 08:22

Hallå där Johan Andersson, värmepumpstekniker i Göteborg, som byggde ett teknikrum för att andra skulle slippa gråta blod. 

Din panninstallation fick en kommentator i Facebookgruppen Rörskryt att ”bli tårögd” för att det var så snyggt.

– Det är vårat signum kan man nästan säga, det är så vi vill att folk ska reagera.

Läs mer rörskryt:
”Det blev ett jäkla spring med folk han skulle visa rummet för”

Läs också:
”Lite fantasi löste problemet – det är det bästa med yrket”

Var är det här jobbet gjort?

– Det är på ett nybygge, en maskinhall med fyra lägenheter ovanpå. Vi satte in en Termia mega small där, gjorde hela panncentralen med hydrofortank och hela köret. Vi byggde hela teknikrummet. 

Hur var det?

– Det var väldigt smäckert, vi fick fria händer i hela utrymmet. På det viset får man allt precis som man vill ha det. Vi fokuserade väldigt mycket på att få det servicevänligt. 

Är det viktigt att lämna det prydligt åt de som kommer efter och ska serva rummet i framtiden?

– Ja, det finns alldeles för många installationsfirmor som har satt sina pumpar på ett sätt som gör att man nästan gråter blod när man kommer dit i efterhand och ska jobba.

Hur gör ni för att ingen ska gråta blod då?

– Det gäller att planera ordentligt, sätta sig en timme eller två och tänka på hur man ska ställa allting bra, att ha en överblick från början och inte bara slänga in grejerna där de hamnar. 

Läs också:
”Gamla hus är svårjobbade men roligare – man får använda huvudet mer”

Hur var det att jobba i det här utrymmet?

– Det flöt på bra, förutsättningarna var väldigt bra. Det rummet var ett pannrum och inget annat skulle vara där. Det är ofta man hamnar i tvättstugor och så där, där rören inte får synas. En bra storlek på rummet är viktigt. Man ska inte vara rädd för att ha ett rum som är avsett för värmepumpar och liknande, att få allt samlas på en plats.

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums nystartade Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.