Logga in

”Det blev ett jäkla spring med folk han skulle visa rummet för”

Publicerad
20 jun 2024, 08:32

Jimmy Vennberg var med och byggde ett teknikrum som blev en ny besöksattraktion i kundens hus. ”Där får jag tacka rörmokarna också, de drog rören snällt så att det gick att göra isoleringen bra.”

Du skrev i Facebookgruppen Rörskryt att teknikrummet numera visas upp för gästerna innan vinkällaren, vad var det för jobb ni gjorde?

– Det var i en jättevilla utanför Stockholm. Någonstans tyckte de att det var trevligt att ha ett fräscht hjärta i huset som försörjer allting. Det är väldigt kul när folk uppskattar att man lägger ned tid på att det ska bli bra, säger Jimmy Vennberg, delägare i Steninge isolering.

Läs också:
”Lite fantasi löste problemet – det är det bästa med yrket”

Vad var uppdraget ni hade?

– Uppdraget var att isolera all deras värme och även inkommande bergvärme som blir väldigt kall. Man fick dra Armaflex för att isolera den och vattencirkulationen. Det är svart gummi som limmas ihop över rördelarna. Vi försöker gömma alla skarvar och lägger mycket energi på att det nästan ska smälta in i det rörmokaren gjort. Där får jag tacka rörmokarna också, de drog rören snällt så att det gick att göra isoleringen bra. Ju bättre rörmokarna gör desto finare blir slutproduktionen från isolerarnas sida. 

Funkar samarbetet mellan rörmokare och isolerare bra?

– Generellt sett så har det blivit aningen bättre eftersom det är så stora krav på isolering i dag jämfört med tidigare. Men rörmokarna har inte så mycket plats att jobba på heller. Ibland skulle det vara bra med bättre dialog innan man påbörjar projekt för att få dit alla tjocklekar som är föreskrivna för diverse utrymmen, det har varit ett problem genom alla år. Det spelar ingen roll om det är nybyggen eller inte, det känns ibland som att folk inte pratar med varandra hela vägen. Det finns mycket att hämta där fortfarande.

Läs också:
”Även rörmokeri kan vara häftigt – ibland är det som ett konstverk”

Läs också:
”Vi vill lyfta fram yrkesskickligheten som finns i branschen”

Tillbaka till den nyrenoverade undercentralen, det måste vara en speciell känsla när en kund blir så glad över jobbet man gjort att han visar sina vänner?

– Ja, han var jättenöjd. Det blev ett jäkla spring där nere med folk han skulle visa upp rummet för. Det är särskilt roligt eftersom undercentralen annars är en bortglömd liten håla i hemmet. Men det är hjärtat där allt kommer ifrån så det är roligt när man lyckas göra den till ett trevligt ställe att gå igenom.

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums nystartade Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.