Logga in

VVS-chefen buggar mot seger i Talang

Publicerad
31 jan 2022, 06:00

Som Assemblins filialchef är Bert Olausson van att möta kollegor och kunder. Men inte så här. I fredags syntes han bugga loss på bästa sändningstid med frun Britt i Talang på TV4.

Text

Hon tävlar i bodyfitness:
”Som rörläggare ville jag vara stark”

Läs också:
Supertungviktaren som växlar mellan ringen och VVS-studier

Bert Olausson är inte bara filialchef på Assemblin med lång erfarenhet inom VVS. Han har även ett stort dansintresse, som tillsammans med frun har lett till VM-guld. 

När produktionsbolaget för Talang ringde och frågade om Bert och Britt Olausson ville delta i Talang nappade de direkt. I höstas bar det av till Stockholm och Älvsjömässan – som han många gånger besökt för VVS-mässor – där de skulle spela in. Bert Olausson som till vardags är filialchef på Assemblin fick dra på sig dansskorna. Han och hans fru skulle bjuda på bugg, något som Sydöstran har skrivit om tidigare.

–  Det känns alltid lite pirrigt när man går ut på golvet. Programledaren Pär Lernström är ju ett levande valium, han är helt magisk. All nervositet var som bortblåst. Dansa har vi gjort hela livet så det var inte så nervöst. Vi tycker att dans är jätteroligt och ställde självklart upp direkt, säger han. 

Bert och Britt Olausson ingår i dansklubben Spinnrockarna i Kalmar sedan 1991, som har kurser och tävlar i pardans. Paret Olausson vann VM i bugg för tio år sedan. I mer än 30 år har dansen fyllt en viktig funktion i Bert Olaussons liv, berättar han.

– Man får glädje och inspiration när man kommer till danslokalen. Då är alla funderingar och problem borta och allt fokus ligger på dansen. När man har dansat färdigt har man löst alla morgondagens problem.

Under pandemin har de sett att antalet deltagare på dansklubben gått ner och under några år har det mer än halverats. Att de valde att ställa upp i Talang var en självklarhet för att göra reklam för dansen, menar han. Dansintresset får han även användning av i sitt jobb som filialchef på Assemblin. Han upplever att han håller sig tränad, med en bättre grundkondition och hållning. 

Ännu en talang:
”Jag och mina kompisar brukar utmana varandra i rim”

– Här hemma florerar dansen de sista dagarna, det har varit mycket i tidningarna och på radion. Intresset är stort för att vi är med i Talang. Kollegorna kommer sitta bänkade och tänka ”hur går det för han rörmokaren?”, säger han och skrattar.

Fakta Bert Olausson

Ålder: 61.

Ort: Jämjö.

Jobb: Filialchef på Assemblin.

Tidigare arbetslivserfarenhet: Arbetat inom VVS sedan 1978, när han började som VVS-montör. Arbetat på Assemblin (och NVS som de kallades förut) sedan 2001.