Logga in

”Jag och mina kompisar brukar utmana varandra i rim”

Publicerad
7 feb 2020, 06:00

Hallå där Dennis Ljungblad, VVS-montör på Ternanders Rör­service, som rimmar om jobbet i Facebookgruppen Rör­mokare utan gränser.

Dennis LjungbladHur kom du på idén att göra poesi av rörmokeri?
– Jag har alltid gillat att rimma. Jag och mina kompisar har haft det som en rolig grej att utmana varandra i rim, ungefär som i en rap-battle. Att göra verser om jobbet var en spontan grej som jag kom på. Idéerna dyker upp omedvetet i huvudet.

VVS-montören som brinner för bra mat: Han gör godaste matlådorna

Har du fått några reaktioner?
– Det händer att jag får kommentarer på Facebook och från kollegor i branschen som jag möter när jag är ute på jobb. Det är kul. Rörmokare utan gränser känns som rätt forum eftersom folk lägger ut roliga grejor där och det här är mitt sätt att bjuda på mig själv.

Finns det du någon vers du är extra nöjd med?
– Nej, jag brukar inte gå tillbaka och läsa vad jag skrivit, så jag har ingen favorit. Men de blir mer eller mindre bra.

Philip Yman, 24, gör succé på Spotify: ”Den sjungande rörmokaren har man blivit kallad för ett par tusen gånger”

Skriver du annat också?
– Jag har snöat in en del på musik, att skriva om låttexter och göra något roligt av dem, som är relaterat till jobbet. Idéerna finns men jag har inte så mycket tid över eftersom jag har tre små barn.

Hur ser din jobbvardag ut?
– Jag är servicemontör på ett litet företag med fem anställda så det är väldigt brett med jobb både ute på landsbygden och i stan. Det trivs jag bra med.