Logga in

Geoenergigrossist får ny ägare

Publicerad
8 dec 2021, 10:35

Är sedan 1960-talet ett grossistföretag med sortiment av vattenpumpar, geoenergiprodukter och utrustning för energi-, vatten- och grundläggningsborrning.

Muovitech köper Värmdöpumpen i Stockholm. Med distribution i hela Sverige och egen butik i Huddinge är Värmdöpumpen en helhetsleverantör av vattenpumpar till borrbranschen och VVS-installatörer. 2020 omsatte företaget cirka 70 miljoner kronor med tre anställda.

Rörfirman förtillverkar geoenergicentraler
”Vi bygger mycket snabbare i verkstaden än på plats”

Geoenergianläggningen sparar drygt 90 procent
Underjordisk ström gör Campus Alnarp självförsörjande på värme

– Vi kände att marknaden har förändrats de senaste åren och ville ingå i en större konstellation. Vi har haft ett långt och bra samarbete med Muovitech som är en ledande leverantör av geoenergiprodukter, säger Anders Bjurling och Anders Persson, ägare av Värmdöpumpen, i ett pressmeddelande.

Erbjuder helhetslösning för geoenergi
Värmepumpsprofilens nya företagssatsning

Muovitech, som sedan i våras en del av Ernströmgruppen, är en leverantör av produkter och system för geoenergi. Företaget har egna fabriker i Sverige, Finland, Polen, Holland, England och Norge. Huvudkontoret ligger i Brämhult utanför Borås sedan starten 2002. Muovitech omsatte förra året cirka 275 miljoner kronor och koncernen har globalt 100 anställda.