Logga in

”Här kommer finnas gott om jobb för små och stora företag”

Publicerad
2 feb 2021, 13:55

Marknaden för värmepumpar är het. Och lär bli ännu hetare framöver.

Klimatfrågor och energisparande har varit i fokus de senaste åren. Det har gynnat marknaden för värmepumpar som varit under tillväxt. Nu finns ytterligare en trend som talar för en ännu hetare marknad framöver: utbytesmarknaden växer.

– Här kommer finnas gott om jobb för små och stora företag i branschen, säger Fredrik Karlsson, chefredaktör på tidningen VVS-Forum som tagit fram en helt ny rapport om värmepumpmarknaden 2021.

Rapporten visar att det är dags för generationsskifte. Många värmepumpar som installerats i Sverige närmar sig slutet på sin tekniska livslängd. Genomsnittligt ligger den på 20–25 år för värmepumpar i vattenbaserade värmesystem och 10–15 år för luft/luftvärmepumpar. 

Läs också: VVS-Forums spaning på 6 heta värmepumptrender

Här finns alltså en chans för VVS-företag att sälja in nya värmepumpar med installation. Då gäller det att ha koll på marknaden. Rapporten kan vara ett stöd med jämförande data om värmepumpar av olika fabrikat och typer och exempel på nya modeller som nyligen kommit ut på marknaden.

Varför ger då tidningen VVS-Forum ut en rapport om värmepumpar?
– Som ledande branschtidning vill vi på VVS-Forum ge läsarna inspiration till nya goda affärer när nu utbytesmarknaden för värmepumpar väntas komma igång på allvar, förklarar Fredrik Karlsson, chefredaktör på tidningen.

Värmepumprapporten