Logga in

”Vi kommer att behöva anställa fler i år”

Publicerad
30 sep 2020, 06:00

Andreas Lavrell, vd på Nytorps Rör, berättade i en intervju i början av corona-pandemin om hur han rustat Nytorps rör för tuffa tider. Nu checkar han av strategin.

Hur har det gått för er under krisen?
– Det har gått bra, mycket tack vare våra avtal med kunder som vi haft långa relationer med. Vi har haft en nära dialog med om hur vi kan anpassa oss efter deras förändrade behov och kanske göra andra typer av jobb när vissa jobb inte kan utföras. Vi var tidigt ute med att föreslå andra arbeten för kunderna.

Andeas Lavrell om företagets krisberedskap

Därför vill montörerna jobba på Nytorps rör

Är det något annat i er strategi som gjort att ni klarat er bra?

– Det är att vi inte placerat alla ägg i samma korg utan fördelat affärer och risk på olika segment och olika kunder.

Har ni drabbats av servicejobb där ni inte fått komma in?
– På vissa ställen har det varit restriktioner men då har vi kunnat göra annat istället och vi har kunnat fortsätta med våra jobb åt bostadsbolag.

Så ni har inte utnyttjat statligt stöd som korttidspermitteringar?
– Nej, inte alls. Vi har klarat oss utan det och har istället anställt under året. Vi har tagit in två tjänstemän och sex montörer.

Har ni kunnat öka omsättningen som ni hade som mål?
– Ja, vi ökar från 87 miljoner kronor förra året till 110 miljoner i år. Det var ett stort avtal som blev försenat, annars hade vi varit uppe i 120 som var målet. Med lite flyt kan vi klara det ändå om vi får några kontrakt som vi har på gång.

Hur ser det ut framåt?
– Det ser bra ut, vi har stor spridning på uppdragen och har nu kommit igång med ett större avtal med Stockholm vatten som var överklagat tidigare. Det jobbet är inte alls berört av coronan. Vi kommer att behöva anställa fyra svetsare och fyra montörer ytterligare i år. Bara det nya uppdraget kommer att sysselsätta tio personer på heltid i fem år.