Logga in

CW Rör utesluts från Comfortkedjan

Publicerad
29 maj 2020, 09:20

Rekonstruktion av bolaget är inledd.

CW Rör Cyrus-Wallenborg AB, med verksamheter i Arboga, Kungsör, Köping och Västerås  lämnar Comfortkedjan.

Bolaget har sedan en tid tillbaka haft ekonomiska problem. Comfortkejdan beslutade att avbryta samarbetet med CW Rör för att värna kedjans varumärke, enligt uppgifter till Installationssiffror.se. Då uppgick leverantörsskulderna till närmare tio miljoner kronor.

Då kommer nedgången – analytikern om när corona slår mot installation

Rekonstruktion av CW Rör inleddes 26 maj. Enligt Tomas Arebo, rekonstruktör på Plana Juridiska, är det fortfarande ett sunt bolag.

Han menar att coronapandemin har påverkat verksamheten mycket negativt.

– CW Rör bedriver tre butiker, har service och installation. Hela deras affärsmodell har drabbats. Det är klart att det är väldigt många som inte vill ha service eller gå till butik, säger Tomas Arebo.

Tomas Arebo bedömer att CW Rör är ett företag som kommer att överleva.

– Rekonstruktion är ett sätt att skapa möjlighet och skydd för ett bolag som har hamnat efter i betalningsförmågan. Finns det ett bra bolag gäller det att skapa en framtid, annars är det en väldigt stor kapitalförstöring, säger han.

Enligt pressmeddelandet kommer CW Rör att vara en heltäckande leverantör inom VVS med service och installationer, men med nya leverantörer och som fristående aktör. 

CW Rör i Köping kommer att fokusera på energi och miljö. Där inleds ett samarbete med värmepumpar från Viessmann och en satsning på kompletta lösningar för solcellsanläggningar.

I Arboga och Västerås fortsätter CW Rör verksamheterna.

I Västerås fokuseras på entreprenad och större projekt i hela Mälardalen och i Arboga görs en större satsning på kompletta badrum.