Logga in

”Hemvärnet hjälper oss med VVS-arbeten”

Publicerad
2 apr 2020, 13:16

VVS-montörerna på fältsjukhuset i Stockholmsmässans lokaler jobbar till 21-22 på kvällen alla dagar i veckan. Sandbäckens projektledare Patrik Bäckroos är på plats och styr över både montörer och hemvärnet.

Hallå där Patrik Bäckroos, projektledare på Sandbäckens Medicinska Gaser, som basar över det tuffa och okonventionella VVS-arbetet på fältsjukhuset i Älvsjö.

De installerar i fältsjukhuset i Älvsjö

Hur har det gått?

– Fantastiskt bra! Men det är inte klart än. I grunden ska vi ha 650 vårdplatser, men det kan bli mer. Tempot är fruktansvärt högt. Till på söndag har vi 360 platser som är besiktigade och klara. Vi jobbar nonstop på kvällar och helger från klockan 7 på morgonen till 21–22 på kvällen, säger Patrik Bäckroos, som i grunden är VVS-montör.

De gör gott i coronakrisen

Vad går jobbet ut på?

–Som projektledare måste jag se till att vi har styrning på de som arbetar här och att alla sätts i arbete, däribland ett tiotal personer från hemvärnet. Hemvärnet hjälper oss med VVS-arbeten. Jag måste också ha koll på att det funkar med samordning och leveranser av material.

VVS-företagets montörer hempermitteras med full lön

Vad har varit roligast med detta?

– Att det är en sådan enorm uppslutning och att alla hjälps åt oavsett yrkesgrupp. Vi hjälps alla åt för att få det här i mål.

Fotnot: Sandbäckens Medicinska Gaser ingår i Sandbäckenkoncernen och installerar syrgasssystem i fältsjukhuset tillsammans med Nano Miljö.