Logga in

Coronaviruset flyttar fram Nordbygg

Publicerad
12 mar 2020, 08:08

Den 21-24 april var det tänkt att Nordens största mässa för VVS- och byggbranschen, Nordbygg, skulle gå av stapeln. Men mässan planeras nu att flyttas fram till september på grund av coronasmittan.

Regeringen beslutade i går att förbjuda sammankomster med över 500 personer. På Nordbygg samlas långt fler än så.

Innovationen som kan revolutionera VVS-branschen – skulle lanserats på Nordbygg

Förra Nordbygg 2018 hade 48 000 besökare, 930 utställare och 250 seminarier.

Peter Söderberg, Nordbygg

”Vi har förberett för en flytt till slutet av september. Definitiv information kommer inom kort”, skriver Nordbyggs projektchef Peter Söderberg i ett mail till VVS-Forum.

Stockholmsmässan meddelar i ett pressmeddelande att man tillsvidare stänger ned samtliga mässor och evenemang med över 500 deltagare. 

Sedan januari har Stockholmsmässan följt utvecklingen av coronaviruset i världen.

De tre senaste veckorna har man arbetat i en speciell krisgrupp med fokus på att hantera verksamheten inför en ökad risk för spridning i Sverige.

Nordbygg 2018: Digitalisering i fokus

– Vi är Nordens största mässanläggning och tillsammans med övriga företag i branschen har vi ett ansvar att ta. Nu ligger fokus på att följa den fortsatta utvecklingen av denna situation och på bästa vis ta hand om medarbetare, samarbetspartners och kunder, säger Christian Clemens, vd på Stockholmsmässan, i pressmeddelandet, och tillägger:

Nordbygg 2018: Cyklande rörmokaren en av vinnarna på Hantverkargalan

– Hur detta kommer att påverka våra utställare och arrangörer ber vi att få återkomma med så fort som det är praktiskt möjligt. Besökare som köpt biljetter till de event som stängs ned kommer att få pengarna tillbaka.