Logga in

Ventföretagen får dubbel hjälp

Publicerad
22 aug 2019, 15:33

Installatörsföretagen och Plåt & Ventföretagen inleder samarbete för att samla medlemsföretag med entreprenadverksamhet inom ventilation.

Målet med det nya samarbetet är att skapa starkare och mer samlat stöd inom arbetsgivar- och branschfrågor, uppger organisationerna i ett gemensamt pressmeddelande.

Installatörsföretagen och Plåt & Ventföretagen har medlemsföretag som arbetar inom ventilation. Båda organisationerna driver också branschfrågor som anknyter till företagens dagliga affär och hanterar arbetsgivarfrågor.

– Nu skapar vi ett gemensamt utskott där vi kraftsamlar allt arbete vi bedriver för entreprenörer inom ventilation. Jag ser detta som ett viktigt steg i Installatörsföretagens strävan att tillgodose alla teknikområden inom tekniska installationer och en satsning som stärker medlemsföretagen, säger Ola Månsson, vd för Installatörsföretagen.

”Installationsbranschen kliver upp på Almedalsscenen”

Företagen som ingår i samarbetet förblir medlemmar i sina respektive organisationer. Samarbetet organiseras i ett nytt utskott.

Beslutet fattades 22 augusti av medlemsföretag från Installatörsföretagen och Plåt & Ventföretagen.

– Vi ser detta som ett sätt att lyfta en växande bransch och samla våra gemensamma resurser i syfte att skapa en högre nytta i medlemskapet, säger Johan Lindström, vd för Plåt & Ventföretagen.

Installatörsföretagen är en bransch- och arbetsgivarförening för företag inom tekniska installationer. Plåt & Ventföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation med medlemsföretag inom byggplåtslageri, ventilation samt stål och lättbyggnad.