Logga in

De blev Årets företagare i Örebro

Publicerad
13 jun 2019, 12:51

Bröderna driver ett VVS-företag och ”har under 14 år utvecklat verksamheten från ett lokalt företag till ett av Mellansveriges ledande i sin bransch.”

Robert och Richard Björk som driver företaget Edekyl & Värme har utsetts till Årets företagare i Örebro.

Sedan 2005 har omsättningen gått från 7 miljoner kronor till över 130 miljoner och från fem anställda till dagens 105.

Därför lämnar Edeykyl & Värme kylkedjan Tesab

Motiveringen lyder:
”Med värdeord som engagemang, drivkraft och ekonomiskt hållbart resultat har Årets företagare under 14 år utvecklat verksamheten från ett lokalt företag till ett av Mellansveriges ledande i sin bransch.”…

”Med ett fokus på hållbarhet såväl för miljö, personal och socialt engagemang har de skapat en attraktionskraft för såväl kunder, leverantörer och kompetenta medarbetare.”

Edekyl & Värme startar utbildningsföretag

– Vi är väldigt glada över utmärkelsen och vi är väldigt stolta över våra medarbetare. Det är deras engagemang, kompetens och vilja som gjort den här framgången möjlig. Det är en bekräftelse på att vi har en fantastisk personal. Priset tillhör oss alla tillsammans, säger marknadschefen Richard Björk i ett pressmeddelande.

Robert och Richard Björk kommer att representera Örebro i länsfinalen den 22 augusti. Där kommer de att konkurrera med övriga lokala vinnare av Årets Företagare.

Vinnaren får sedan representera Örebro län vid den nationella galan i Stockholms stadshus i oktober. 

Bakom utmärkelsen står Företagarna.

Läs mer om kriterierna för att kunna bli Årets företagare.