Logga in

Tog över som Vattenfallpartner – slutade i konkurs

Publicerad
29 maj 2019, 10:06

Värmepumpinstallatören tog över som samarbetspartner till Vattenfall efter ett konkursdrabbat företag. Nu har Stockholmsföretaget gått samma öde till mötes.

Technorth Energilösningar i Vallentuna försattes i konkurs den 27 maj vid Attunda tingsrätt. Värmepumpinstallatören omsatte cirka 43 miljoner kronor 2017 med i princip ett nollresultat.

Stor värmepumpkonkurs i Stockholm – samarbetspartner med Vattenfall och Elkedjan

Kundomdömena på webben pekar på att företaget haft stora problem med leveranserna under lång tid.

I en kommentar till de kritiska omdömena anger företagets vd den varma sommaren 2018 som en av orsakerna till de långa leveranstiderna.

”Marknaden och efterfrågan växte med 15 procent något som ingen hade kunnat förutse. Detta har lett till att leveranser av både pumpar och montage i hela branschen har lidit av förseningar”, skriver han och tillägger:

”En annan faktor som specifikt drabbat oss som företag är att ett stort företag i branschen gick i konkurs under sommaren. Vi fick uppdrag av tillverkarna att hantera de garantiärenden som bolaget lämnade efter sig i konkursen. Vi har arbetat intensivt med tillverkarna och kunderna för att lösa problemet under sensommaren och hösten i frågan. Detta arbete har varit komplicerat och också viktigt att i den situation som uppstod verkligen försöka hjälpa de människor som drabbats.”

Västsvensk VVS-grossist i konkurs

Technorth har varit samarbetspartner till Vattenfall och tog över efter Varmt och skönt i Stockholm som gick i konkurs i juni förra året.

Till Technorths leverantörer hör enligt hemsidan bland annat Nibe, Panasonic, Daikin, Bosch, LG, Samsung, Toshiba och Fujitsu. 

Mikael Söderman vid Advokatfirman Bastling & Partners i Stockholm har utsetts till konkursförvaltare.