Logga in

Bravida tar över storstadsverksamhet

Publicerad
28 nov 2018, 09:33

Omsätter 50 miljoner.

Bravida köper Carrier Refrigeration Swedens serviceverksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Kylverksamheten har 37 anställda och omsätter cirka 50 miljoner kronor.

Läs mer: Bravida växer inom kyla i Stockholm

– Bravida har som strategiskt mål att bli en ledande service- och installationspartner inom kylteknik i Sverige. Det är en marknad som växer kraftigt och det här förvärvet stöttar vår målsättning, säger Sven Klockare, chef för division Riks på Bravida, i ett pressmeddelande.

Carrier Refrigeration Sweden är en del av Carrier Commercial Refrigeration, en världsledande aktör inom utrustning för kommersiell kyla, bland annat livsmedelskyla. Bravida inleder nu ett partnerskap med Carrier, som fortsätter att sälja och marknadsföra produkter till kunder i Sverige.

– Genom att sälja vår serviceverksamhet i Sverige till en rikstäckande aktör kommer vi, tillsammans med Bravida, fortsatt vara en stark service- och installationspartner till kunder över hela Sverige, säger Søren Steen Thomsen, vd på Carrier Refrigeration i Sverige och Danmark.

Läs mer: Han ska leda Bravidas nya division

Carrier Refrigeration Swedens serviceverksamhet blir en del av Bravida den 1 januari 2019.