Logga in

VVS-profil säljer sina företag

Publicerad
4 sep 2018, 13:30

Han säljer sina tre företag i Comfort-kedjan till GK Rör AB.

VVS-profilen Ingemar Essebro, 63 år och koncernchef på Essing AB, säljer sina företag, AB Täby Rör, Rörcompaniet AB och US Rörteknik AB. Köpare är Comfort-medlemmen GK Rör AB.

Ingemar Essebro var också med och startade VVS-museet i Bromma, Stockholm, där han fortfarande är ordförande. Museet fungerar i dag som en mötesplats för branschen.

– Man kan säga att jag är född med rörtången i handen. Min pappa hade en rörfirma och själv startade jag Rörcompaniet 1990. Det är mitt livsverk som jag säljer nu, säger Ingemar Essebro till VVS-Forum.

– GK Rör har ett sätt att arbeta som väl överensstämmer med Essing-koncernens sätt att bedriva sin verksamhet på. Med GK Rör som ny ägare är det min övertygelse att bolagen kommer att bli väl omhändertagna, säger han i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att vi nu kan erbjuda ytterligare kompetens och erfarenhet inom rörverksamhet. Förvärvet av dessa bolag kommer att stärka vårt erbjudande av tekniska lösningar inom entreprenad och service, säger Conny Dyrenäs, vd för GK Rör.

Sedan 2005 har Essing-koncernen varit en del av Comfort-kedjan. 2016 kom GK Rör in i kedjan genom förvärvet av JF Jansson Rör.

– Vid en succession i ett medlemsbolag gläds vi åt att ett annat medlemsbolag inom kedjan vill och kan ta över och fortsätta utveckla verksamheten under Comfort-flagg, säger Göran Swedérus, vd för Comfort-kedjan AB.