Logga in

De tar över Björbo Badrum

Publicerad
13 sep 2018, 09:15

Nu är det klart med en en ny ägare till konkursdrabbade Björbo Snickeri med varumärket Björbo Badrum.

Leksandsdörren har förvärvat samtliga tillgångar i konkursboet för att driva verksamheten vidare. Inriktningen kommer fortsatt vara det egna varumärket Björbo Badrum samt att agera underleverantör till andra aktörer i möbel- och inredningsbranschen. Tillträde skedde i går, den 12 september.

Läs mer: Badrumstillverkare i konkurs

Ola Persson får förnyat förtroende som vd.Björbo Snickeri försattes i konkurs den 16 augusti och hade då 17 anställda. Nästan alla av dessa har nu kunnat återanställas, uppger Ola Persson, som fortsätter som vd.

– Det är fantastiskt roligt för de anställda och viktigt för orten också som har ungefär 850 invånare. Vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen. Dessutom har Leksandsdörren en ambition att lägga en del produktionsvolymer här i fabriken i Björbo, säger han till VVS-Forum. 

Leksandsdörren tillför både friskt ägarkapital och affärskompetens som gynnar verksamhetsutvecklingen. 2017 omsatte Leksandsdörren närmare 80 miljoner kronor och vinstmarginalen var drygt 30 procent.

Sortimentet består av ytterdörrar, pardörrar, garageportar, sidoljus och överljus. 

– Genom förvärvet av Björbo Snickeri med varumärket Björbo Badrum, kompletterar vi portföljen med ytterligare premiumprodukter för hemmet och samtidigt ger det oss ett rejält tillskott i produktionskapacitet för fortsatt expansion, säger Per Jäderberg, vd för Leksandsdörren i ett pressmeddelande.

Läs mer: Björbo Snickeri under rekonstruktion

En rekonstruktion av Björbo Snickeri inleddes i oktober 2016 och pågick till juni förra året. Vid senaste årsskiftet bytte en större kontraktskund affärsinriktning. 

– Det innebar att vår beläggning blev dramatiskt lägre under våren. Innan vi hann skapa ersättningsvolymer åt det ur kassan ur bolaget. De kontrakt vi skaffade oss in mot semestern låg för leverans under senare delen av året och vi lyckades inte få finansiering för att ta oss dit bort, säger Ola Persson, som nu har goda förhoppningar om att kunna ersätta dessa order.