Logga in

De installerar ventilationen på Sälens nya flygplats

Publicerad
5 jun 2018, 16:15

En av installationsjättarna fick ordern som är värd 9,3 miljoner kronor för ventilationssystem på Scandinavian Mountains Airport i skidorten Sälen.

 

Det blir Caverion som kommer att stå för installationerna gällande ventilation och styr- och regler i den nya terminalen på Scandinavian Mountains Airport som enligt planerna ska öppna i december 2019.

Projektet har ett värde på 9,3 miljoner kronor och beräknas pågå under drygt ett och ett halvt år.

– Vi projekterar både ventilation och styr- och regler själva, vilket innebär att vi konstruerar allt och levererar från början till slut. Det är alltså vi som producerar ritningarna vi sedan ska följa, vilket är ovanligt men väldigt roligt, säger Fredrik Björklund, distriktschef på Caverion.

Kunden för projektet är PEAB och slutkunden är Scandinavian Mountains Airport AB, huvudägaren till flygplatsen.

Projektet omfattar runt 9 000 kvadratmeter och något som gör det unikt är att det ligger i ett anrikt skidområde. Projektet påbörjades i april och monteringen startar i oktober.

– Vår erfarenhet av Caverion och deras ventilationssystem är god och vi ser framemot ett stabilt och intimt samarbete, säger projektledare Mats Björkman, vd för Scandinavian Mountains Airport AB.