Logga in

Frej Jonssons ägare till börsen

Publicerad
14 mar 2018, 15:05

E-handlaren som äger VVS-butiken Frej Jonsson i Göteborg ska noteras på Stockholmsbörsen.

Bygghemma Group kommer att noteras på Nasdaq Stockholm och planerad första handelsdag är den 27 mars. Koncernen är den största onlinebaserade återförsäljaren av ”hemförbättringsprodukter” i Norden.

– De senaste åren har vi vuxit betydligt och med bibehållen lönsamhet. Detta har varit möjligt tack vare att vi var först på marknaden, skalbar affärsmodell och vinnande företagskultur. Jag är väldigt stolt över vad hela organisationen tillsammans åstadkommit och vi ser alla fram emot att nu ta nästa steg och bli ett börsnoterat bolag, säger koncernchefen Mikael Olander i ett pressmeddelande.

Bygghemma köpte i november förra året Frej Jonssons VVS- och badrumsbutik i Göteborg. Sedan tidigare ingår även Lindströms och Golvpoolen i koncernen.

Läs mer: Bygghemma köper Frej Jonssons butik

Förra året omsatte Bygghemma cirka 4 miljarder kronor med ett EBITA-resultat på 197 miljoner kronor. Det innebar en rörelsemarginal på 5 procent. Verksamheten består av två segment: DIY (“gör det själv”) och heminredning. 

Det slutgiltiga priset per aktie förväntas bli inom intervallet 45–50 kronor. Det motsvarar ett totalt värde för bolaget om 4,85–5,35 miljarder kronor.

Läs mer: Brant uppåt för Instalco första dagen

Huvudägare i Bygghemma Group är riskkapitalbolaget FSN Capital som tidigare ägde Instalco.