Logga in

Creovent tar över Uppsalaföretag

Publicerad
7 feb 2018, 12:44

Det Stockholmsbaserade ventilations- och klimatinstallationsbolaget Creovent köper ett företag i Uppsala som omsätter närmare 70 miljoner kronor.

Creovent förvärvar Thorszelius Ventilation & Service i Uppsala.

Thorszelius kommer att verka som ett systerbolag till Creovent och verksamheterna kommer att ha ett tätt samarbete. Det brutna räkenskapsåret 2016/2017 omsatte Thorszelius cirka 66 miljoner kronor med 28 anställda.

Läs mer: Creovent köper JW Ventilation Stockholm

Genom affären inträder Thorszelius ägare Mats Thorszelius och Stefan Lörhammer som delägare i Creovent och får operativa nyckelroller.

– Vi kompletterar varandra väl och har sedan tidigare erfarenhet från gemensamma projekt. Förvärvet stärker våra resurser inom såväl service som entreprenad, säger Creovents vd Per Holmqvist i ett pressmeddelande.

Creovent omsatte 2017 drygt 170 miljoner kronor med 50 anställda.

– I Creovent får vi en stark ägare och resurser att ta oss an fler affärer i en växande marknad framförallt större entreprenader. Jag ser fram emot att bidra till att ytterligare stärka Creovents konkurrenskraft på marknaden i synnerhet när det gäller service, kommenterar Mats Thorszelius affären.

Läs mer: Björnbergs ägare Evolver köper Creovent

Creovent har sedan 2015 det åländska investeringsbolaget Evolver som majoritetsägare. Evolver var tidigare även ägare till Stockholmsföretaget JG Ventilation som försattes i konkurs i mars förra året efter långvariga lönsamhetsproblem.

Läs mer: Stor ventilationskonkurs i Stockholm

2013–2016 var Evolver majoritetsägare i Björnbergsgruppen som numera är en del av Bravida.