Logga in

Comfortmedlemmar i Stockholm går ihop

Publicerad
25 jan 2018, 10:34

Rekryteringsbehov är ett huvudskäl när en lönsam Comfortmedlem i Stockholm köper ett förlustdrabbat medlemsföretag i samma område.

Sofia Rör i Sköndal köper Stuvsta Rör i Huddinge med sju medarbetare. Därmed expanderar Sofia Rör på servicesidan och ökar omsättningen från cirka 30 till 60 miljoner kronor, uppger Comfort i ett pressmeddelande.

Sofia Rör startade 1989 och har sedan dess vuxit till ett 20-tal personer i moderbolaget och sju personer i entreprenadbolaget. Företaget har en stark tradition på servicesidan med många större ramavtal.

Liksom många andra branschföretag har Sofia Rör svårt att få tag på bra medarbetare och väljer nu att förvärva sig till det. 

Läs mer: Swerör köper Göteborgskollega

2016 omsatte Stuvsta Rör cirka 9 miljoner kronor med sju anställda. Samtidigt redovisades en förlust efter finansnetto på 46 000 kronor, vilket innebar ytterligare ett förlustår i en rad av många. 2015 lade Stuvsta Rör ner sin butik.

– De har haft utmaningar med lönsamheten men med vår hjälp kommer kundbasen att förstärkas. Med några mindre ändringar i servicekoncept kommer företaget snabbt att återta sin plats som en av Storstockholms bästa serviceleverantörer inom VVS, säger Mats Larsson, en av ägarna till Sofia Rör.

Stuvsta Rör ingick tillsammans med Sollentunaföretaget Rör och VVS Center i Simplex Förvaltning-koncernen. Comfortmedlemmen Rör och VVS Center gick i konkurs i september förra året.

Läs mer: Konkurs för Comfort-medlem i Stockholm

Stuvsta Rör har varit Comfortmedlem sedan 1970-talet och medlemskapet hade stor betydelse för att Sofia Rör valde att köpa företaget.

– Inom Comfortkedjan har vi ett gemensamt ledningssystem och det underlättar integreringen att de redan är inkörda i den modellen. Sen är det viktigt att vi håller ihop i kedjan och tar tillvara på den kompetens som finns, säger Mats Larsson.

Läs mer: Svenska VVS-montörer renar vattnet till barnby i Gambia

Sofia Rör omsatte drygt 32 miljoner kronor med 18 anställda det brutna räkenskapsåret 2016/2017. Vinstmarginalen var 9,68 procent.