Logga in

Lindab köper Irlands största tillverkare av ventilationskanaler

Publicerad
18 dec 2017, 15:03

Lindab International har förvärvat Irlands största tillverkare av ventilationskanaler, A C Manufacturing Ltd, strax utanför Dublin. 

Bolaget omsätter runt 63,5 miljoner kronor och har 40 anställda, vilket gör det till Irlands största tillverkare av ventilationskanaler. Säljare är Shay Connolly, ordförande och vd för A C Manufacturing Ltd.

Läs mer: Lindabs koncernchef får gå på dagen

”Kombinationen av bolagen skapar utmärkta möjligheter att förbättra kunderbjudandet och projektförsäljningen”, skriver Lindab i ett pressmeddelande.

På Irland är Lindab den största distributören av specialistutrustning för ventilation. Lindab kan efter förvärvet av A C Manufacturing Ltd erbjuda fullsortiment för ventilationsprodukter och system på den irländska marknaden – från kanaler till luftenheter.

Läs mer: Tekniken som vann

– Vi är övertygade om att kombinationen av Lindab och A C Manufacturing kommer att stärka vår förmåga att möta den irländska marknadens behov ytterligare i en växande och allt mer avancerad ventilationsmarknad. Vi är mycket glada att välkomna Shay Connolly och hans team in i Lindabfamiljen, säger Patrick Boland, vd för Lindab Ltd på Irland.

Läs mer: De är Sveriges största bygg- och installationsföretag

Totalt omsatte Lindabkoncernen 7,8 miljarder kronor 2016 och är etablerad i 32 länder med cirka 5 100 anställda.