Logga in

Mest uppskattade sanitetsföretaget i världen

Publicerad
10 nov 2017, 12:39

Företaget Geberit hamnar högt upp på affärstidningen Forbes rankinglista över världens mest uppskattade företag.

Schweiziska sanitetskoncernen Geberit hamnar på 18:e plats på tidningen Forbes nya rankinglista över världens mest uppskattade företag.

Det är snäppet bättre än både IBM och Volvo Group som ligger på 19:e respektive 20:e plats av 250 rankade företag.

Framtidens badrum fyllt av teknik

– Det är fantastiskt roligt och det väcker mycket stolthet internt, bland annat för att vi har kvalitetsprodukter på marknaden som kunderna gillar, säger Ronnie Persson, vd för Geberit Sverige, till VVS Forum.

Forbes ranking bygger på en enkätundersökning med 15 000 svarande i 60 länder. Dessa har fått värdera företagen utifrån hur trovärdiga och ärliga de uppfattas, vilket socialt ansvar de tar, hur populära arbetsgivare de är och hur kvaliteten på företagens produkter och tjänster upplevs.

Installationsmarknaden ökar på bred front

Totalt har 2 000 företag från 58 länder undersökts, varav 250 alltså kvalat in på den här listan. I toppen ligger Siemens, Michelin Group och dataserviceföretaget Alphabet.

I topp-10 finns kända bolag som Walt Disney, Carlsberg, Apple, Ferrari och Hilton. Det är såklart bra för varumärken att synas i ett sådant sammanhang.

Installatör och teknikkonsult i topp

– Den yngre generationen tycker det är kul att vi hamnar högt på listan. Det gör oss intressanta som arbetsplats och underlättar rekryteringen, säger Ronnie Persson.

Se hela listan här.