Logga in

Lindabs koncernchef får gå på dagen

Publicerad
28 sep 2017, 12:10

Lindabs styrelse har beslutat att accelerera strategin med ett tydligare fokus på ventilationsaffären. Enligt styrelsen gynnas detta med en ny vd.

 

– Anders Berg har gjort betydelsefulla insatser för Lindab under sina fyra år som vd. Anders har tillsammans med övriga ledningen lagt en god grund för bolagets strategiska inriktning med ökat fokus på ventilations- och inneklimatlösningar, säger styrelseordförande Peter Nilsson i ett pressmeddelande.

Ny vd för Lindab

Han tillägger:

– Lindab har ett bra utgångsläge då detta arbete går in i nästa fas och takten i genomförandet accelereras.

Lindab säljer amerikanskt bolag

Lindabs styrelse har under en period genomfört en strategisk översyn av bolaget och dess affärsområden.

En slutsats av detta är att styrelsen beslutat accelerera strategin med ett tydligare fokus på ventilationsaffären och utvärdering av strukturella alternativ för Building Systems inklusive relaterade verksamheter.

Lindab förvärvar Flowpad

Fredrik von Oelreich har utsetts till tillförordnad vd och en rekryteringsprocess inleds nu av styrelsen.

– Fredrik von Oelreich har lång erfarenhet av att leda internationella företag och driva strukturarbete, bland annat som vd för Candyking och Duni AB. Han tillträder tjänsten omedelbart, säger Peter Nilsson.

Lindabs delårsrapport för januari–september publiceras den 26 oktober. Då lämnas ytterligare information om den strategiska inriktningen.