Logga in

Förvärvar irländsk brandskyddsleverantör

Publicerad
13 feb 2017, 13:35

Swegon förvärvar nu en leverantör av intelligenta styr- och kontrollsystem för rök/brandspjäll i Storbritannien och på Irland.

Swegon förvärvar nu Safegard, en leverantör av intelligenta styr- och kontrollsystem för rök/brandspjäll i Storbritannien och på Irland. Bolaget har också en ökande närvaro och tillväxtpotential på internationella marknader, uppger Swegon.

Safegards system används för att hantera brand och rök i ventilationssystem och då företrädesvis i kommersiella byggnader som sjukhus, flygplatser och flervåningshus.

Företaget har 24 anställda med huvudkontor i Dublin, Irland, och omsatte 8 miljoner euro under 2016. Safegards produkter utvecklas och tillverkas i Dublin. På den irländska marknaden har bolaget direktförsäljning medan andra marknader nås via distributionspartner.

– Safegard är den mest omfattande och avancerade leverantören av styrsystem för brandskydd i Europa och de kommer att förse oss med ett nytt och mycket attraktivt produktsortiment som har fördelar på både kort och lång sikt, säger Hannu Saastamoinen, vd på Swegon, i ett pressmeddelande.

Safegard har varit långvarig partner till Ruskin Air Management som Swegon nyligen förvärvade. Hannu Saastamoinen menar att förvärvet säkrar Swegons position som systemleverantör inom brandskydd i Storbritannien och på Irland. Det skapar också en plattform och kompetensbas för mer långsiktig utveckling inom området i övriga Europa.

– I mer än 20 år har Safegard fokuserat på utveckling av brandskyddssystem. Vårt långsiktiga fokus har gjort det möjligt för oss att utveckla marknadens mest tillförlitliga och avancerade system, lämpliga för alla typer av behov. Med Swegons systemfokus och deras styrka inom kommersiell ventilation tror vi att vi funnit den bästa basen för vår fortsatta tillväxtresa, säger Shaun Magill, vd för Safegard.