Logga in

“Vem vet vad vi kan stöta på”

Publicerad
2 jan 2017, 14:32

Uppdrag som omfattar VS, ventilation, styr och relining.

Radiator VVS i Örebro har fått uppdraget att renovera värmecentralen och dess huvudledningar på Örebro slott under 2017.

Radiators uppdrag omfattar VS, ventilation, styr och reliningarbeten. Ordervärdet är cirka 4 miljoner kronor.

 

”En byggnad som har en meter tjocka väggar och är extremt svårreglerad på värmesidan. Äldsta delarna är sedan 1300-talet och det kommer grävas i valvgolv som varit orörda sedan århundraden.”

Martin Hedberg, projektledare för VVS samt kalkylansvarig för projektet.

– Vi startar nu och ska vara klara sista oktober. De gamla handstyrda shuntarna ska bytas ut och sparas musealt på slottet. Nya växlare och shuntar för vent samt nya avlopp och kulvert i valvgolv ska installeras, kommenterar Martin Hedberg, projektledare för VVS samt kalkylansvarig för projektet.

Beställare är Statens Fastighetsverk. Underentreprenörer till Radiator är Midroc Electro i Örebro för styr och Ventpartner i Närke för ventilation.

Arbetet kommer att beröra några av slottets äldsta delar och därmed ställs höga krav på genomförandet.

– Ett mycket spännande projekt med en byggnad som har en meter tjocka väggar och är extremt svårreglerat på värmesidan. Äldsta delarna är sedan 1300-talet och det kommer grävas i valvgolv som varit orörda sedan århundraden. Vi jobbar tajt med en byggare och Tina Wik som är slottsarkitekt samt en arkeolog. Man har tidigare hittat glas med sigill från Karl IX så vem vet vad vi kan stöta på i projektet, säger Martin Hedberg.

I entreprenaden igår även injustering av ventilation och radiatorer.

– Alla synliga installationer ska göras tidsenliga så det blir att ta fram spärrgängkloppan och skarvrören, avslutar Martin Hedberg.

Stockholms VVS-kompetens svarar för VVS-projekteringen.