Swegon gör stort brittiskt förvärv

Publicerad 3 okt 2016, 10:18

Swegon köper brittiska Ruskin Air Management Ltd (RAML), en tillverkare och distributör av brand/rökspjäll och ventilationsprodukter i Storbritannien och Irland.

RAM omsätter knappt 300 miljoner kronor och har 220 anställda. Verksamheter finns i Whitstable och Bridgnorth i Storbritannien. Säljare är Johnson Controls International.

– Genom RAML:s välkända varumärken ger förvärvet oss en mycket stark lokal närvaro och identitet i Storbritannien. Dessutom adderar vi ny kompetens i Swegon genom deras omfattande produktkunskap inom brand/rök. RAML:s och Swegons produkter kompletterar varandra och vi ser stor potential för korsförsäljning i framtiden, säger Hannu Saastamoinen, vd för Swegon, i ett pressmeddelande.

– RAML och Swegon matchar varandra mycket väl och vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxt som en del av Swegon-koncernen, säger Kevin Munson, vd på Ruskin Air Management Ltd.

Swegon ingår i Latour-koncernen och är producent och leverantör av ventilations- och klimatsystem. Swegon har cirka 1 900 anställda och omsätter 3,7 miljarder kronor.