Svensk uppstickare etablerar VS i Norge

Publicerad 1 sep 2016, 08:57

En snabbväxande svensk installationskoncern har förvärvat ett norskt VS-företag. Tidigare har koncernen enbart haft elinstallationsverksamhet i Norge.

Instalco-koncernen köper Rørteft i Kjeller utanför Lillestrøm nordost om Oslo. Rørteft omsatte förra året cirka 51 miljoner norska kronor med 29 anställda.

– Att Rørteft nu är en del av Instalco bidar till ett strategiskt fotfäste på den växande Oslo-marknaden. Bolaget är vår första VS-satsning i Norge och tillsammans med våra andra bolag ser vi positivt på vidare tillväxt, säger Instalcos vd Per Sjöstrand i en kommentar på hemsidan.

Tidigare i år etablerade sig Instalco på den norska marknaden genom att köpa Romerike Elektro och AR Elektroprosjekt. Båda företagen har huvudkontor i Kløfta cirka 1,5 mil norr om Kjeller.

Rørteft grundades år 2000 av Sigmund Muri och har i dag 30 anställda. Det geografiska läget gör det möjligt för goda samarbeten med befintliga bolag inom Instalco i Oslo-regionen, påpekar Instalco.

Sigmund Muri kommer att fortsätta som vd för Rørteft, men kommer också ha en roll i den fortsatta expansionen av Instalco i Norge.

– Att bli en del av Instalco passar våra strategiska ambitioner om tillväxt och är även en möjlighet att utveckla och säkra vår organisation för framtiden. Detta innebär inga organisatoriska förändringar, utan vi kommer att fortsätta arbeta i våra existerande projekt och samtidigt aktivt fortsätta att vara en bra leverantör och attraktiv arbetsgivare, säger Sigmund Muri.