Ny VVS-grossist i Skara

Publicerad 2 sep 2016, 15:45

I går öppnade en ny VVS-grossist i Skara. Bakom satsningen står en tidigare VS-entreprenör.

Den nya grossistverksamheten marknadsförs under namnet Skara VA- och VVS-lager. Ägaren Gunnar Gerhardsson, som tidigare drev egen rörfirma, såg ett behov för verksamheten.

– Det finns ingen VVS-grossist i Skara. Om man ska behöva åka några mil till Skövde eller Falköping för att hämta material, går all tid åt till att sitta på vägen. Den tiden blir för dyr för kunderna att betala, säger Gunnar Gerhardsson till VVS-Forum.

Han har sedan han avvecklade rörfirman drivit fastighetsbolag och i det egna beståndet fanns en lämplig lokal för ett grossistlager. Lagerhallen är på cirka 500 m2. Till det kommer en kontorsdel och utomhusytor.

I sortimentet ingår förutom VA- och VVS-produkter även markduk.

– Vi bygger upp sortimentet efterhand enligt kundernas önskemål, säger Gunnar Gerhardsson, som har en anställd i sin nya verksamhet.

Målgrupper är VS-installatörer, fastighetsbolag och kommunen. Leverantör är Säljex i värmländska Grums, som dock inte har några ägarintressen i verksamheten. Säljex ingick tidigare i numera avvecklade VIP-gruppen, VA- & VVS-grossisternas Inköpspool.