Logga in

Instalco etablerar VS i Göteborg

Publicerad
19 sep 2016, 15:43

Ett av VS-företagen som ingår i Instalco-företagen håller på att öppna en filial i Göteborg. Det blir därmed koncernens första VS-verksamhet i staden.

Efter några års frånvaro etablerar sig Instalcoföretaget LG Contracting på nytt i Göteborg. Företaget har huvudkontor i Karlstad och filial i Örebro. Bakgrunden till nysatsningen i Göteborg är delvis att LG Contracting har flera stora projekt i staden. Det är också ett resultat av att företaget gick in i Instalco-koncernen för 1,5 år sedan.

– När Instalco köpte oss fick vi ett tydligt mandat att etablera oss i Göteborg igen. Det hade vi själva tänkt med tanke på kommande marknad så det passade väldigt bra. Inom Instalco-koncernen finns ingen VVS-installatör i Göteborg. Där vill Instalco vara eftersom målsättningen är att finnas på universitets- och tillväxtorter, säger LG Contractings vd och ene grundare Klas Larsson till VVS-Forum.

LG Contractings nye projektledare Urban Kalin har fått uppdraget att rekrytera personal och hitta en lämplig lokal till den nya Göteborgsfilialen. Han kommer närmast från LK Systems där han varit säljare i fem år. Dessförinnan drev han egen rörfirma.

– En utmaning är att hitta medarbetare som är lika kompetenta som den befintliga personalen i företaget. Ett alternativ kan bli att vi hämtar ledande montörer från Karlstad som får sätta ribban och anställer montörer i Göteborg som vi sedan lär upp, säger Urban Kalin.

LG Contracting har i dag cirka 15 medarbetare inklusive Urban Kalin, som är sysselsatta i Göteborgsprojekten.

– Planen är att på kort sikt, helst under hösten, rekrytera 10–20 medarbetare till och eventuellt ytterligare någon projektledare. På längre sikt vill vi ha en etablering med runt 30 anställda, säger Klas Larsson.

Fem större projekt pågår för LG i Göteborg. Ett prestigeuppdrag är en bergvärmeanläggning för cirka 2 200 lägenheter med ett ordervärde på cirka 50 miljoner kronor. Värmepumpen får en effekt på cirka 3,2 MW och är därmed en av de största som försörjer bostäder i Sverige. Som underentreprenör till LG ingår två andra Instalco-bolag, Expertkyl i Göteborg, som installerar värmepumpen, och Tofta Plåt & Ventilation i Lidköping, som svarar för luftbehandlingen. Det är det första projektet där LG samarbetar med andra Instalco-företag i det västra distriktet.

Läs mer om etableringen i Göteborg, Klas Larssons syn på marknaden där samt övriga projekt i staden i det nya numret av VVS-Forum, nr 9/2016, som kommer ut den 23 september.

Prenumeration kan tecknas här>>