Logga in

Expansiv kylkoncern förvärvar i Blekinge

Publicerad
30 sep 2016, 13:06

En snabbväxande kylkoncern köper Climacool Blekinge som blir en filial till dotterbolaget i Helsingborg.

Francks Kylindustri förvärvar Climacool Blekinge i Karlskrona som förra året omsatte cirka 5,6 miljoner kronor med tre anställda. Climacool blir från oktober en filial till Francks Kylindustri i Helsingborg.

Blekinge och östra Småland är en intressant region för Francks Kylindustri med många befintliga och potentiella kunder inom industrikyla och kommersiell kyla, uppger företaget i ett pressmeddelande.

– Det är en region med många kunder som efterfrågar vår kompetens. Vi vet att de uppskattar hög tillgänglighet och därför är vi angelägna om att öka vår lokala närvaro i området. Det gör vi nu genom förvärvet av Climacool, som är ett välkänt företag i branschen med hög kompetens, säger Mikael Syrén, vd på Francks Kylindustri i Helsingborg, i pressmeddelandet.

Climacool grundades 2006 av Dan Svensson och Anders Sjöquist, båda med över 30-årig erfarenhet av branschen. De har arbetat tillsammans sedan 1992.

– Vi fick förfrågan om att sälja till Francks Kylindustri och kände att det är ett mycket välrenommerat bolag med lång erfarenhet som det kunde vara en kul utmaning att bli en del av. Med deras resurser i ryggen får vi helt andra möjligheter att ta oss an fler och större kunder och bredda verksamheten. Genom att vi kan lämna över de administrativa uppgifterna till dem så får vi även mer tid att fokusera på att hjälpa våra kunder, säger Dan Svensson.

Även Francks medarbetare i Kalmar kommer att tillhöra Francks Kylindustri i Helsingborg.

Francks Kylindustri har huvudkontor i Norrköping samt dotterbolag i Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Ludvika, Stockholm, Uppsala, Västerås, och Örebro. I verksamheten ingår projektering, installation och service av kyl- och värmepumpanläggningar för till exempel butiker, storkök och industrier.