Hon blir ny vd för Byggmaterialindustrierna

Publicerad 18 aug 2016, 14:00

Anneli Kouthoofd blir ny vd för Byggmaterialindustrierna från årsskiftet. Hon är i dag vd på Isoleringsfirmornas förening och tar över vd-posten från Monica Björk.
– Toppen, kul, intressant och spännande! säger Anneli Kouthoofd om nya jobbet.

– Anneli Kouthoofds breda kontaktnät och erfarenhet från branschsamarbete ger en mycket bra start för att stärka materialindustrins roll i utvecklandet av byggandet. Anneli Kouthoofds uppdrag som vd är att fortsätta den utveckling som Monica Björk ansvarat för de senaste sju åren, säger Fredrik Winberg, ordförande i Byggmaterialindustrierna, i ett pressmeddelande.

Närmast kommer Anneli Kouthoofd från tjänsten som vd på Isoleringsfirmornas Förening (IF). Tidigare har hon bland annat arbetat som kommunikationschef inom energibranschen.

Hur känns det?

– Toppen, kul, intressant och spännande! säger Anneli Kouthoofd om nya jobbet och tillägger att hennes nya uppdrag blir att ”påverka beslutsfattare och hitta rätt sammanhang för debatt och samverkan”.

– Det är också områden som jag personligen finner lust i att både utveckla och driva och har min främsta kompetens inom. Jag ser verkligen fram emot att få ansvaret att utveckla byggmaterialindustrierna och visa organisationens betydelse i byggprocessen, förklarar hon.

Vilka frågor tänker du driva på Byggmaterialindustrierna?

– Byggmaterialindustriernas medlemmar besitter en hög kompentens samt driver forskning och utveckling inom området. Byggmaterialindustrierna ska därför vara den självklara källan till information som krävs för en hållbar byggsamverkan och en ökad byggproduktion. Dessutom anser jag att samarbete över gränserna mellan de olika byggdisciplinerna skapar gynnsamma förutsättningarna.

Vem blir din efterträdare på IF?

– IF:s styrelse har precis påbörjat rekryteringsprocessen, så det vet jag inte än. Men det ska nog vara någon som har ett varmt hjärta för människor och energieffektivisering och som inte har något emot att känna sig lite isolerad ibland. 

.