Logga in

Instalco förvärvar kylinstallatören Timab

Publicerad
20 jun 2016, 09:35

Instalcokoncernen köper Trä och Inredningsmontage Kylteknik i Bandhagen AB (Timab) i Stockholm. Timab omsatte det brutna räkenskapsåret 2014/2015 cirka 66 miljoner kronor med 41 anställda.

Sedan tidigare ingår Expertkyl i Göteborg i Instalcokoncernen.

– Vi har under en tid letat efter ett bra bolag för att stärka upp vår kylsida ytterligare och även bygga vidare på vår ställning i Stockholm. Detta stärker ytterligare vår möjlighet att erbjuda en helhetslösning till våra kunder. Vi tror att Timab och Expertkyl kommer att kunna lära av varandra och att Timab ska kunna samarbeta bra med främst våra VS-bolag i Stockholm, säger Instalcos koncernchef Per Sjöstrand i ett pressmeddelande.

Kenneth Borg, huvudägare och vd, Göran Johansson, teknisk chef, samt projektledarna Benny Johansson och Anders Lindqvist blir delägare i Instalco och kommer att fortsätta i sina nuvarande roller på Timab. Verksamheten i bolaget kommer att bedrivas som tidigare och inga förändringar kommer att ske på personalsidan, i organisationen eller i pågående och framtida projekt, uppger Instalco.