Logga in

FG Nordic Group förvärvar Svensk Kylimport

Publicerad
28 jun 2016, 10:27

FG Nordic Group har förvärvat samtliga aktier i Svensk Kylimport (Skiab) i Kungsbacka. Förvärvet ägde rum 1 juni och Skiab kommer nu att drivas som ett dotterbolag i FG Nordic Group.

Carl Stridh, tidigare en av delägarna i Skiab, blir nu vd bolaget som även i fortsättningen ska arbeta med import och distribution av produkter från Clivet och andra varumärken som Skiab har representerat.

– Skiab, är som FG Nordic ett välrenommerat företag i kylbranschen, med försäljning av produkter för komfort- och industriell kyla samt värmepumpar för bostadsuppvärmning och kommersiella fastigheter. Skiab har andra varumärken än vi har, och detta är en av anledningar som gjorde Skiab till ett intressant förvärv. På så vis kompletterar vi vår varumärkesportfölj med fler varumärken och täcker en större del av marknaden, säger FG Nordics vd Magdalena Rozmiarek, i ett pressmeddelande.

FG Nordic menar att förvärvet ska ge synergieffekter inom teknisk support och kompletteringar inom produktportföljen. Det ska även ge Skiabs produkter större närvaro på den nordiska marknaden med FG Nordics försäljningsorganisation i Sverige och Norge.

Skiab omsatte drygt 17 miljoner kronor 2015.