Logga in

Bravida köper Björnbergsgruppen

Publicerad
1 jun 2016, 10:16

Bravida förvärvar installations- och serviceföretaget Björnbergsgruppen i Stockholm, som totalt har cirka 170 anställda och omsätter 290 miljoner kronor. Gruppen har verksamhet inom VS och industrirör genom de fyra rörelsebolagen AB CJ Björnbergs, Björnbergs Industri, Effektrör och Ejnar Björklunds Rör. 

Björnbergsgruppen, som grundades 1928, är en ledande helhetsleverantör inom installation och service i Stockholm och Mälardalen, men verkar med industridelen även nationellt.

– Detta är ett strategiskt viktigt steg för Bravida. Verksamheten kompletterar Bravida på ett mycket bra sätt. Förutom en starkare position i Stockholm och Mälardalen, två områden med hög tillväxt, får vi ett betydande tillskott av kompetens inom VS-området. Dessutom stärker vi vår roll som leverantör till den svenska industrin, säger Bravidas vd och koncernchef Mattias Johansson i ett pressmeddelande.

Säljare är det åländska investeringsbolaget Evolver Investment Group samt ett antal ledande befattningshavare och nyckelpersoner inom Björnbergsgruppen.

– Affären är ett viktigt erkännande för det framgångsrika utvecklings- och konsolideringsarbete som utförts inom Björnbergsgruppen de tre senaste åren. Det är med glädje och stolthet vi nu överlåter ägarrollen till en av Nordens ledande installationsaktörer. Vi ser Bravida som en optimal ny ägare för Björnbergsgruppen, säger Erik Flodin, partner hos Evolver Investment Group och styrelsemedlem i Björnbergsgruppen.

Tillträde beräknas ske per den 1 juli. Bravida förvärvar initialt 79 procent av aktierna och resterande andel inom 2,5 år.

– Med Bravida som ny ägare får vi nu ett betydligt starkare totalerbjudande och därmed större möjligheter att skapa värde för våra kunder, samtidigt som våra medarbetare får möjlighet att fortsätta att utvecklas inom bolaget, säger Anders Mattsson, vd och koncernchef i Björnbergsgruppen.

Förvärvet kräver godkännande av Konkurrensverket.