Girovent får nya delägare

Publicerad 10 maj 2016, 14:42

Girovents grundare och ägare Bruno Sefbom och Johnny Östby har bjudit in fyra nya delägare i företaget. De nya delägarna har alla koppling till riskkapitalistbolaget Ratos. Arne Karlsson var tidigare vd, Leif Johansson, tidigare vice vd, Stig Karlsson, tidigare industrirådgivare och Per Nordgren, rådgivare till Ratos.

Det ska bli nästa steg i företagets utveckling för att bland annat möta den fortsatt stora efterfrågan på en snabbt växande byggmarknad, enligt ett pressmeddelande.

– Vår ambition är att vara branschledare vad gäller kvalitet, leveranssäkerhet och miljöfrågor. Vi har nu nått en storlek där nästa steg i vår utveckling kräver kompletterande kompetens och nätverk. Därför är vi glada att vårt bolag intresserat fyra personer med djup och bred kunskap om industriell utveckling, strategi och finansiering, säger Bruno Sefbom, vd på Girovent, i pressmeddelandet.

– Bruno Sefbom och jag kommer att fortsätta arbeta i våra nuvarande roller och på kort sikt kommer verksamheten att se ut precis som idag. På lite längre sikt är dock målsättningen att vi skall ta ytterligare steg i vår utveckling, vilket bland annat kommer att innebära ett behov av att rekrytera nya, duktiga medarbetare, säger Johnny Östby.

Girovent grundades 1989 av Bruno Sefbom och Johnny Östby i Hammarby, Stockholm. Under åren har omsättningen ökat från 8 till 40 miljoner kronor.

De nya delägarna är i dag verksamma som styrelsearbetare. De kommer att äga 15 procent vardera i Girovent, medan Bruno Sefbom och Johnny Östby behåller 40 procent tillsammans.

Riskkapitalbolaget Ratos har tidigare bland annat ägt Hafa Bathroom Group och varit huvudägare i Lindab. Leif Johansson och Per Nordgren är i dag rådgivare till Ratos. Per Nordgren har också varit vd och koncernchef för Hägglunds Drives.