Borensbergs Rör blir en del av Sandbäckenskoncernen

Publicerad 1 apr 2016, 08:37

Samtliga sex anställda på östgötska Borensbergs Rör övergår från och med i dag till Sandbäckens Rör i Linköping AB. Borensbergs Rör omsatte det brutna räkenskapsåret 2014/2015 cirka 15 miljoner kronor med 9 anställda.

Borensbergs Rör har sedan 40 år drivit verksamhet inom olika typer av rörservice och entreprenader.

Sandbäckens i Linköping har svårare att hitta personal än uppdrag, uppger företaget i ett pressmeddelande. Diskussioner om ett samarbete har pågått under en tid och nu står det klart att samtliga montörer och tjänstemän vid Borensbergs Rör anställs av Sandbäckens.

– Vi vet att medarbetarna på Borensbergs Rör är riktigt duktiga och har många goda kundrelationer som vi tillsammans ska förstärka. Att hitta bra personal är viktigt just nu, marknaden är med oss. Sandbäckens i Linköping kommer närmare kunderna och blir ännu starkare i våra uppdrag tack vare tillskottet, säger Mikael Caesar, vd för Sandbäckens Rör i Linköping i pressmeddelandet.

Magnus Carlsson, tidigare vd för Borensbergs Rör, blir ny servicechef på Sandbäckens i Linköping.

– Det känns mycket bra att få chansen att utvecklas. Borensbergs Rör var en relativt liten organisation med begränsade möjligheter till projekt och uppdrag. Tack vare Sandbäckens resurser och möjligheter kan vi bli ännu bättre. Vi kan komplettera vårt utbud och lösa våra uppdrag snabbare, säger Magnus Carlsson.