Creovent köper JW Ventilation Stockholm

Publicerad 24 mar 2016, 10:12

Stockholmsbaserade Creovent köper JW Ventilation Stockholm. Det brutna räkenskapsåret 2014/2015 omsatte JW Ventilation cirka 21 miljoner kronor med nio anställda. Creovents majoritetsägare är åländska investeringsbolaget Evolver som bland annat har Björnbergs i portföljen.

JW Ventilation kommer att verka som ett dotterbolag till Creovent och verksamheterna kommer att ha ett tätt samarbete, uppger Creovent i ett pressmeddelande. JW Ventilations vd och delägare Jan Wiberg blir delägare i Creovent och får en operativ nyckelroll.

Förvärvet stärker oss volym- och resursmässigt och ger oss ett starkare fotfäste inom segmenten för mindre och komplexa entreprenader samt service.

– JW Ventilation är ett välrenommerat bolag med erkänt duktig personal och långvariga kundrelationer. Vi kompletterar varandra väl och har sedan tidigare erfarenhet från gemensamma projekt. Förvärvet stärker oss volym- och resursmässigt och ger oss ett starkare fotfäste inom segmenten för mindre och komplexa entreprenader samt service, säger Creovents vd Per Holmqvist i pressmeddelandet.

JW Ventilation grundades 1989 och har vuxit snabbt de senaste åren. 2012/2013 var omsättningen cirka 11 miljoner kronor.

– Affären ger JW Ventilation förutsättningar att fortsätta att serva sina kunder på bästa sätt. I Creovent får vi en stark ägare och resurser att ta oss an fler affärer i en växande marknad, kommenterar Jan Wiberg.

Creovent omsatte 2014 cirka 112 miljoner kronor med 31 anställda.