Francks Kylindustri öppnar i Örebro

Publicerad 5 feb 2016, 12:46

På måndag den 8 februari öppnar Francks Kylindustri en enhet i Örebro. Det blir den nionde orten i Sverige som koncernen etableras på. Fyra medarbetare är rekryterade inför starten och målet är tio anställda i Örebro inom tre till fem år.

Landets största privatägda kylföretag Francks Kylindustri har expanderat kraftigt och öppnat en ny enhet varje år de senaste sex åren. Företaget finns i dag i Bergslagen, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Stockholm, Uppsala, Västerås och nu även i Örebro.

– Vi har sneglat länge på Örebro och nu öppnade sig ett tillfälle att starta verksamhet där. Det är en dynamisk region med många kunder som efterfrågar vår kompetens inom industrikyla och kommersiell kyla. Vi vet att kunderna uppskattar hög tillgänglighet och därför är vi angelägna om att öka vår lokala närvaro när vi ges möjlighet, säger marknadschef Peter Franck, som också är ansvarig för enheten inledningsvis, i ett pressmeddelande.

Fyra erfarna och kompetenta kyltekniker med god lokalkännedom är redan rekryterade, uppger Francks Kylindustri. Arbetsledare är Mikael Sveen.

– Det är jättespännande för oss att få möjlighet att vara med från början och bygga upp och påverka verksamheten. Regionen är expansiv och här finns ett stort behov av kyltjänster. Francks Kylindustri är ett stabilt och tryggt företag och det känns kul att få vara delaktig i företagets expansion, säger Mikael Sveen.

Familjeföretaget Francks Kylindustri grundades 1950 av Per Franck och ägs nu av tredje generationen i familjen. Det är Peter, Jonas och Anders Franck samt deras farbror Göran Franck. Även koncernens vd Per Hannius är en av delägarna.