Det läste ni mest i VVS-Forum 2015

Publicerad 5 jan 2016, 09:03

Händelserna kring krisande VVS-jätten Imtech lockade allra flest av VVS-Forums läsare på webben under 2015 och tog både första, andra och femte plats med sammanlagt 5 502 unika sidvisningar. På tredje plats kom reportaget om ROT-upproret i Dalarna mot höjningen av arbetsgivaravgiften för unga och försämringen av ROT-avdraget.

Den mest visade nyheten 2015 på VVS-Forums webb handlar om att riskkapitalbolaget Triton köpte Imtech Nordic. Den här nyheten som läsarna uppskattade allra mest publicerades i september 2015 och är skriven av VVS-Forums näringslivsredaktör och reporter Klas Sörbo.

Turbulensen kring det nederländska moderbolaget Imtechs konkurs och efterspelet i Sverige ligger både etta, tvåa och femma på VVS-Forums lista över de mest klickade artiklarna på hemsidan enligt statistik från Sublime/Google Analytics.

Den tredje mest lästa artikeln på webben handlar om den oro som många VVS-företag kände och fortfarande känner inför det försämrade ROT-avdraget och den höjda arbetsgivaravgiften för unga. På VVS-företaget Eklunds Rör i Mora var både vd och anställda besvikna och befarade att man inte längre skulle kunna anställa lärlingar.

– Vi är alldeles för tystlåtna i Sverige och finner oss i allting. Men nu är det dags att säga ifrån. Det finns en sida på Facebook som heter ROT-upproret, som jag tycker är bra. Det borde finnas en liknande Facebook-sida om försämringarna när det gäller arbetsgivaravgifter också, tyckte Anders Eklund, vd på Eklunds Rör, som intervjuades av VVS-Forums reporter Eva-Maria Fasth.

Mest visade nyheterna 2015 på VVS-Forums hemsida*

  1. Riskkapitalbolaget Triton köper Imtech Nordic
  2. Imtech Nordic till salu
  3. ROT-­uppror i Mora
  4. Rinkaby Rör öppnar butik i Malmö
  5. Moderbolaget har sålt aktierna i Imtech Nordic
  6. VVS-­montörer toppar lönelistan
  7. Lunds Rörmontering i konkurs
  8. 13 nya lagar som påverkar VVS-branschen från årsskiftet
  9. Göteborg Sveriges klimatstad
  10. 1 000 dör i förtid av vedeldning

*Unika sidvisningar är antalet sessioner då den angivna sidan visades minst en gång. En unik sidvisning räknas för varje kombination av sidadress + sidnamn.