Logga in

Sandbäckens startar upp i Halmstad

Publicerad
8 dec 2015, 09:23

Nu öppnar Sandbäckens ett nytt VVS-bolag i Halmstad-Bjäre. Etableringen är ett led i Sandbäckenkoncernens expansion.

Under 2015 har Sandbäckenkoncernen växt med nyetableringar, nya affärsområden, strategiska rekryteringar och fler delägare. Omsättningen har också ökat och lönsamhetsutvecklingen är fortsatt god, uppger Sandbäckens.

I höstas öppnade koncernen nytt bolag i Malmö och det nystartade bolaget i Halmstad-Bjäre blir en strategisk koppling mellan storstäderna Malmö och Göteborg.

– Etableringen i Halmstad blir perfekt för oss. Vi jobbar aktivt med att sprida vår verksamhet geografiskt och vill vara så tillgängliga för våra kunder som möjligt. Placeringen av vårt nya kontor stärker vår position, framför allt i västra Sverige, säger Berne Göransson, regionchef för Sandbäckens region Syd, i ett pressmeddelande.

Det senaste bolaget i Sandbäckens koncern kommer primärt att arbeta med serviceverksamhet och små och mellanstora entreprenader. Inledningsvis rekryteras cirka 10–15 montörer i Halmstad-Bjäre. Ny vd och projektledare tillträder i mitten av december, då verksamheten beräknas vara i full gång.

– Vi känner att beslutet är rätt och vi gläder oss mycket åt de fina rekryteringar vi gjort i Halmstad. Vi är stolta över att nya, unga medarbetare med hög teknisk kompetens väljer att jobba med oss i Sandbäckens. Det stärker både koncernen och vårt erbjudande, menar Sandbäckens koncernchef Arne Rydberg.