Björnbergs ägare Evolver köper Creovent

Publicerad 10 sep 2015, 10:13

Det åländska investeringsbolaget Evolver förvärvar ventilationsentreprenören Creovent i Stockholm. Creovent omsatte 2014 cirka 112 miljoner kronor med 31 anställda. I och med affären överstiger den sammanlagda omsättningen för Evolvers installationsinnehav i Stockholmsområdet, däribland Björnbergskoncernen, en halv miljard kronor.

Creovent är specialister på stora och komplexa ventilationsentreprenader, uppger Evolver i ett pressmeddelande. Ledningen med Per Holmqvist, Fredrik Bauermeister, Robert Johansson och Lars Andersson förblir betydande ägare i bolaget.

Sedan tidigare är Evolver majoritetsägare i Björnbergsgruppen med Birka Rör, Björklunds Rör, AB CJ Björnberg, Björnbergs Industri och Effektrör. Evolver äger även JG Ventilation och Mälar Sprinkler.

– Evolver är sedan 2012 en konsoliderande aktör på Mälardalens fastighetsteknikmarknad. Med sitt fokus på komplexa klimatfunktionslösningar och sin erfarna ledning är Creovent ett utmärkt tillskott till vår bolagsportfölj inom installations- och fastighetstekniksektorn. Vi tror att samverkansmöjligheterna med de övriga bolagen i vår installationsportfölj ger ypperliga förutsättningar för värdeskapande för såväl kunder som aktieägare, säger Lasse Kittelsen, ”managing partner” vid Evolver i pressmeddelandet.

Creovent, som grundades 2001, utför både total- och utförandeentreprenader. 

– Ventilationsbranschen är tuff och vi börjar nå taket för vad vi klarar att hantera på egen hand. I Evolver får vi en expansiv ägare och partner som förstår vår verksamhet och gör det möjligt för oss att förflytta oss uppåt i värdekedjan i en växande marknad. Vi ser verkligen fram emot att utveckla bolaget till nästa nivå tillsammans med Evolver, kommenterar Creovents vd Per Holmqvist affären.