Logga in

Blomquist Rör tar över Bad & Värme i Bollnäs

Publicerad
1 apr 2015, 11:34

Bollnäsföretaget J Blomquist Rör har förvärvat Bad & Värmebutiken i samma ort. Bad & Värmebutiken i Bollnäs AB har åtta anställda och ingen sägs upp i samband med köpet, skriver nättidningen Hela Hälsingland.se.

Det brutna räkenskapsåret 2013/2014 omsatte Bad & Värme i Bollnäs cirka 19 miljoner kronor med 13 anställda. Samtidigt redovisades en förlust efter finansnetto på cirka 1 miljon kronor. Säljare är Björn Jonsson.

– Jag har en massa andra verksamheter också och jag känner att jag inte räcker till ibland. Det här var någonting som jag var tvungen att göra för min egen situation, säger Björn Jonsson till Hela Hälsingland.se.

Blomquist Rör, som bland annat driver IVT-center, omsatte 2013 cirka 29 miljoner kronor med elva anställda. Ägare är Johan Blomquist och Andreas Eriksson. Enligt Andreas Eriksson finns det flera motiv till förvärvet.

– Vi tyckte att vi behövde en större kundkrets och framför allt så får vi med en kompetent personal på köpet, säger han till Hela Hälsingland.se.

I samma koncern ingår sedan tidigare Bollnäsföretagen Blomquist Kylteknik, Blomquist Ventilation och Energibrunnar Nord samt Gävle Brunnsborrning. Efter förvärvet av Bad & Värme i Bollnäs har gruppen totalt 50 anställda, uppger Hela Hälsingland.se.